Головна Новини HI-tech інтернет Чому мобільний інтернет погіршується під час вимкнень світла: як мати швидкісний інтернет
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому мобільний інтернет погіршується під час вимкнень світла: як мати швидкісний інтернет

Корисні поради, як мати швидкісний та стабільний інтернет при відключеннях електроенергії.

6 червня 2024, 09:45 comments1542
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Міністерстві цифрової трансформації пояснили, чому у періоди вимкнення електроенергії українці мають проблеми з повільним мобільним інтернетом. Як виявилось, це відбувається через перенавантаження мереж мобільних операторів.

Чому мобільний інтернет погіршується під час вимкнень світла: як мати швидкісний інтернет

Інтернет без світла. Фото з відкритих джерел

У Мінцифри пояснили, що в періоди відключень електроенергії багато користувачів переходять з домашнього інтернету на мобільний, що перевантажує системи і зв’язок змінюється з 4G на Е, або ж узагалі пропадає.

"Зазвичай більшість інтернет-трафіку вживається через домашній або офісний інтернет, а під час знеструмлень українці переключаються на мобільний. Тому навантаження на мобільну мережу зростає майже в 10 разів і звʼязок та інтернет стають нестабільними", — пояснюють у Мінцифри.

Щоб мати швидкісний інтернет у періоди відключень Мінцифри дали кілька корисних порад. Наприклад, у застосунку "Дія" створено мапу "пунктів незламності", де можна зарядити телефон та під'єднатися до інтернету.

Також Мінцифри радить під'єднатися до інтернет-провайдера, який використовує технологію xPON. Це дозволить мати швидкісний інтернет до 72 годин при відключенні світла. Крім того, можна під'єднатися до нацроумінгу, щоб отримати кращий мобільний інтернет.

Чому мобільний інтернет погіршується під час вимкнень світла: як мати швидкісний інтернет - фото 2

Що потрібно зробити, щоб мати інтернет у разі відключення світла. Інфографіка Мінцифри

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про опитування, чи підтримують українці підвищення ціни на світло заради відновлення української енергосистеми.

Також "Коментарі" писали про заяву нардепа у якій він розповів, що після збільшення ціни на світло, українців чекає підвищення інших комунальних тарифів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини