Чому багато користувачів смартфонів відключають 5G

Аналітики Android Authority під час дослідження з'ясували, чому багато власників смартфонів відключають на ґаджеті функцію 5G

Стандарт мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G) - це новий етап розвитку технологій, покликаний розширити можливості доступу в інтернет, однак не всі користувачі смартфонів оцінили цю технологію.

Аналітики Android Authority опитали читачів видання, щоб з'ясувати, як часто вони користуються функцією 5G. Але багато хто не бачить в ній особливої користі. Близько 40% респондентів зазначили, що не користуються взагалі технологією 5G.

Журналісти припустили, що, можливо, вони не бачать у ній переваг або живуть у місцевості, де мережа ще не функціонує. Понад 10% користувачів смартфонів сказали, що вимикають функцію при слабкому сигналі або для того, щоб заощадити заряд ґаджета.

Але більше 50% респондентів запевнили, що технологія 5G завжди включена на їхньому пристрої. Можливо, вони отримують реальну вигоду від послуги, а, може, просто не знають, як її відключити.

Зазначимо, що 5G є прямим наступником стандарту 4G, який використовується зараз. Новий стандарт був розроблений для підтримки набагато більшої кількості клієнтських пристроїв на одиницю площі. 5G також означає більш високу пропускну здатність - до 20 гігабіт на секунду, що у 60 разів більше, ніж нинішні 4G-мережі.

Нагадаємо, що в інтерв'ю для порталу "Коментарі" директор Регіонального відділення Міжнародного союзу електрозв'язку Наталія Мочу розповіла, чи варто Україні поспішати в питанні впровадження 5G і що для цього потрібно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що найвища в світі швидкість 5G була зафіксована у комерційній мережі в Фінляндії, яка вперше забезпечила швидкість 8 Гбіт/с для одночасного підключення двох пристроїв 5G mmWave.