Головна Новини HI-tech інтернет Amazon створить мережу супутникового інтернету: в проект вкладено мільярди доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Amazon створить мережу супутникового інтернету: в проект вкладено мільярди доларів

Amazon заявляє, що широкосмуговий доступ до інтернету є ненадійним в багатьох регіонах

31 липня 2020, 14:01
Поділіться публікацією:

Онлайн-рітейлер Amazon вкладе понад 10 мільярдів доларів у створення мережі супутникового інтернету під назвою Kuiper, повідомляє телеканал CNBC з посиланням на заяву старшого віце-президента компанії Дейва Лімпу. Про це повідомляє видання BIN.ua.

Amazon створить мережу супутникового інтернету: в проект вкладено мільярди доларів

"Як і раніше дуже багато місць, де широкосмуговий доступ є ненадійним або взагалі не існує. Kuiper це змінить. Наші інвестиції в розмірі 10 мільярдів доларів забезпечать створення робочих місць та інфраструктури в США, що допоможе усунути цей недолік", — заявив Лімп.

Ця заява прозвучала після того, як Федеральне агентство по зв'язку США (FCC) в четвер схвалило реалізацію даного проекту супутникового інтернету компанії. "Ми прийшли до висновку, що схвалення заявки з приводу Kuiper буде служити громадським інтересам за умови дотримання зазначених вимог і умов. Послуги широкосмугового доступу, який пропонує Kuiper, принесуть вигоду американським споживачам", — йдеться в документі відомства.

В рамках проекту Kuiper компанія планує запустити на навколоземну орбіту 3236 супутників. Amazon заявляє, що розгорне супутники в п'ять етапів і обслуговування почнеться, коли на орбіті перебуватиме 578 супутників.

Як повідомляло видання "Коментарі", голосовий асистент Amazon зможе відкривати мобільні додатки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини