Головна Новини HI-tech гаджет Унікальна функція для ноутбука Surface: Microsoft виводить штучний інтелект на новий рівень
commentss НОВИНИ Всі новини

Унікальна функція для ноутбука Surface: Microsoft виводить штучний інтелект на новий рівень

Нова функція допоможе підтримувати зоровий контакт під час відеочата

24 липня 2020, 12:51
Поділіться публікацією:

Функція "зорового контакту" Microsoft на основі штучного інтелекту для Surface Pro X, нарешті, починає діяти. Це відбувається через місяці після того, як вона була анонсована для ноутбука Surface з підтримкою ARM минулого року. Про це повідомляє видання The Verge.

Унікальна функція для ноутбука Surface: Microsoft виводить штучний інтелект на новий рівень

Нова функція нині розгортається як частина Windows 10 Insider Preview Build 20175, що означає, що вона, ймовірно, не надто далека від широкого випуску. За повідомленнями Microsoft, нова функція спирається на "можливості штучного інтелекту процесора Microsoft SQ1", щоб регулювати те, куди очі дивляться під час відеодзвінка або чату, щоб переконатися, що ви завжди маєте зоровий контакт з камерою. При включенні корекція зорового контакту автоматично застосовується до всіх програм, що використовують фронтальну камеру (наприклад, Zoom, Skype або Google Meet), хоча вона працює тільки тоді, коли Surface Pro X знаходиться в альбомному режимі.

Технологія включає унікальні можливості AI процесора SQ1 на базі ARM, що дозволяє використовувати функцію на Surface X. Це означає, що вона не буде доступна на звичайних комп'ютерах з Windows x86. Обробка тут просто споживає дуже багато енергії, щоб бути практичною на звичайній машині.

Microsoft — не єдина компанія, що працює над поглядами з корекцією AI. Apple деякий час працювала над аналогічною функцією FaceTime Attention Correction. Ранні версії цієї функціональності з'являлися в бета-версіях iOS 13. торік.

Як повідомляло видання "Коментарі", нова ініціатива Microsoft допоможе подолати безробіття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини