Японський вчений створив телеекран, здатний передавати смак їжі: як він виглядає (ФОТО)

У Японії створили унікальний телеекран

У Японії створили телеекран, здатний передати смак. Про це пише видання Reuters.

Як стало відомо, японський професор зміг розробити прототип екрану, здатного створювати імітацію харчових смаків. Винахід отримав назву Taste the TV. Воно використовує механізм, що складається з десятка ємностей, які містять спеціальні добавки.

У матеріалі вказується, що змішуючись, рідина може набувати смаку конкретної їжі. Після створення смаку речовина потрапляє на екран, де користувач може спробувати його.

Винахідник упевнений, що в епоху COVID-19 такі технології можуть допомогти людям краще взаємодії із зовнішнім світом.

Зазначається, що професор працює з командою, яка складається з кількох десятків студентів і на їхньому рахунку вже безліч подібних пристроїв. Наприклад, ними була створена вилка, яка робить смак їжі більш насиченим.

Фото: Reuters

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що шестиколісний робот-дослідник американського відомства NASA надіслав нові фотографії з червоної планети. Повідомляється, що за допомогою своїх наукових інструментів марсохід зміг відобразити краєвиди в районі кратера Єзеро. Фахівці, які отримали дані від робота, об'єднали знімки та створили відео. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що осмічний корабель SpaceX створив яскраве шоу на орбіті Землі. У цей час апарат залишав Міжнародну космічну станцію. Вогні маяка Cargo Dragon, а також шлейф від одного з його двигунів осяяли все довкола. Докладніше про це читайте в нашій статті.