Головна Новини HI-tech технології Японський літаючий автомобіль пройшов випробування з людиною на борту
commentss НОВИНИ Всі новини

Японський літаючий автомобіль пройшов випробування з людиною на борту

Розробники сподіваються використовувати даний транспортний засіб для польотів на короткі дистанції

29 серпня 2020, 01:15 comments1107
Поділіться публікацією:

Багаторічна мрія про те, щоб літати в небі так само просто, як їхати по шосе, може стати менш ілюзорною. Японська компанія SkyDrive Inc., одна з незліченних розробників "літаючих машин" по всьому світу, провела успішний, хоча і скромний випробувальний політ з однією людиною на борту. Про це повідомляє видання Associated Press.

Японський літаючий автомобіль пройшов випробування з людиною на борту

На відео, показаному журналістам в п'ятницю, хитромудрий пристрій, схожий на гладкий мотоцикл з пропелерами, піднявся на 1-2 метри над землею і завис в захищеному сіткою місці протягом чотирьох хвилин.

Томохіро Фукудзава, який очолює проект SkyDrive, висловив надію, що до 2023 року "літаючий автомобіль" можна буде перетворити в реальний продукт, але він визнав, що забезпечення безпеки має вирішальне значення. "З більш ніж 100 проектів по створенню літаючих автомобілів в світі лише деякі досягли успіху за участю людини. Я сподіваюся, що багато людей захочуть покататися на ньому і відчути себе в безпеці", — сказав він Associated Press.

Поки що машина може літати лише від п'яти до 10 хвилин, але якщо це буде 30 хвилин, у неї буде більше можливостей, включаючи експорт в такі місця, як Китай, сказав Фукудзава. Клієнти зможуть позбутися клопоту аеропортів і пробок, а також витрат на найм пілотів, оскільки ці літаючі автомобілі можуть літати автоматично.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Парижі тестують "літаюче таксі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини