Головна Новини HI-tech технології Японський суперкомп'ютер визнано найпотужнішим у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Японський суперкомп'ютер визнано найпотужнішим у світі

Японські і американські суперкомп'ютери впевнено лідирують у списках кращих, починаючи з 1993 року

23 червня 2020, 18:23 comments1155
Поділіться публікацією:

Японський суперкомп'ютер був оголошений найпотужнішим у світі вперше за дев'ять років. Fugaku, розроблений науково-дослідним інститутом RIKEN і гігантом електроніки Fujitsu, зайняв перше місце в рейтингу швидкості, який був оголошений на міжнародній конференції експертів в понеділок.

Японський суперкомп'ютер визнано найпотужнішим у світі

Комп'ютер встановлений на об'єкті в місті Кобе, західна Японія. Fugaku перевершив інші суперкомп'ютери у чотирьох з шести основних категорій, включаючи швидкість обчислень. Він досяг понад 400 петафлопс, або квадрильйонів операцій з плаваючою комою в секунду. Це було приблизно в три рази швидше, ніж американський суперкомп'ютер, який займав перше місце в попередньому списку.

Fugaku також посів перші місця у трьох інших категоріях, вимірюючи продуктивність обчислювальних методів для промислового використання, додатків штучного інтелекту і аналізу великих даних. Чиновники RIKEN заявили, що Fugaku продемонстрував кращі і найвидатніші результати в світі в основних категоріях. Вони висловили надію, що Fugaku і його технології допоможуть вирішити низку соціальних питань.

Вперше японський суперкомп'ютер очолив глобальний рейтинг з часу появи суперкомп'ютера RIKEN K, попередника Fugaku, в 2011 році. Суперкомп'ютери, розроблені в Японії і Сполучених Штатах, домінували в списку з 1993 року, коли він вперше був створений, і до червня 2010 року. В їх число входив японський симулятор Землі, який займав перше місце з 2002 по 2004 рік.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайська компанія підключила комп'ютер до мозку людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини