Головна Новини HI-tech технології Військові США розповіли про хакерську армії Північної Кореї
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові США розповіли про хакерську армії Північної Кореї

Хакери Північної Кореї діють в рамках чотирьох підрозділів і контролюються відділом Бюро 121

20 серпня 2020, 10:51
Поділіться публікацією:

Звіт, представлений армією США, показує, що на Північну Корею нині працює понад 6000 хакерів, розміщених в таких країнах, як Білорусь, Китай, Індія, Малайзія, Росія та інші. Про це повідомляє Сointelegraph.

Військові США розповіли про хакерську армії Північної Кореї

Операції чотирьох хакерських підрозділів контролюються Бюро 121, відділом керівництва ведення кібервійни країни-вигнанця. У звіті, який отримав назву North Korean Tactics, передбачається, що хакери не здійснюють кібератаки виключно з самої Північної Кореї, оскільки в країні відсутня IТ-інфраструктура для розгортання масових кампаній.

"Підрозділ по боротьбі з фінансовими злочинами", під назвою Bluenoroff Group, налічує близько 1700 членів і займається крипто-злочинами, "концентруючись на довгостроковій оцінці та використанні вразливостей ворожих мереж". Найвідоміша організація, Lazarus Group, провела безліч гучних зломів криптовалютних бірж і запустила шкідливе ПО WannaCry в період з 2016 по 2017 рік. Вона також стояла за сумнозвісним зломом Sony Pictures.

Місія цього угруповання полягає в тому, щоб "створити соціальний хаос, атакувавши вразливі місця ворожих мереж, якщо це буде наказано режимом". Однак армія США не змогла оцінити, скільки хакерів в підрозділі.

У березні Управління по контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) наклало санкції на двох громадян Китаю, обвинувачених у відмиванні криптовалюти, вкраденої у 2018 році в результаті злому, пов'язаного з Lazarus Group. OFAC звинуватило затриманих в посібництві "зловмисній кібернетичній діяльності".

Згідно з останніми повідомленнями, кіберзлочинці з Північної Кореї підозрюються у використанні прихованих приватних монет для конвертації вкрадених коштів у готівку.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери опублікували вкрадені у ФБР документи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини