Вчені назвали країну з якої походять усі предки людини

Загальновідомо, що всі живі сьогодні люди походять від спільного предка, але нове дослідження виявило, звідки походить цей предок.

Дослідники з Інституту обробки великих масивів даних (Big Data) в Оксфорді склали карту усіх генетичних зв’язків людини. Вченні для своєї мети об’єднали вісім різних баз генетичних баз геному стародавньої та сучасної людини та прийшли до висновку, з якого місця походить спільний предок усіх людей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Indy1000.

Науковці використали понад 3 тис. геномних послідовностей з 215 популяцій та зразків, які варіювались від 1000 до 1000 років. Використовуючи об'єднану базу геномів алгоритми змогли передбачити загальних предків в еволюційних деревах, що пояснило деякі закономірності генетичної варіації. В результаті утворилась мережа з майже 27 млн предків людини.

"Сила нашого підходу полягає в тому, що він робить дуже мало припущень щодо базових даних, а також може включати як сучасні, так і стародавні зразки ДНК", - говорить дослідник доктор Ентоні Вонс.

Створена дослідниками візуалізація передбачуваних людських предків у часі та просторі показала рядки, які пов'язані у схемі предок-нащадок у сучасних і стародавніх геномів.


Дослідники таким чином змогли виявити місце, де ідентифіковано найстаріші геноми.

"Найдавніші предки, яких ми ідентифікуємо, відносяться до географічного місця, яке знаходиться в сучасному Судані", - сказав Вонс.

Дослідник припускає, що ці дані не тільки допомагають нам краще зрозуміти геологію людини, але можуть стати новим методом допомоги в інших дослідженнях, наприклад, медицині. Де вчені зможуть генетично передбачити ризики певних захворювань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що космонавти застрягли в космосі через влучання метеорита в російський корабель "Союз". Тепер їм доведеться бути довше на МКС ніж було погоджено попередньо.

Також "Коментарі" писали про те, що США готується змінити принципи боротьби проти невидимої зброї диктаторів.