Головна Новини HI-tech технології В Японії представили найменший кубик Рубіка
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії представили найменший кубик Рубіка

Кубик Рубика з'явився в Японії в 1980 році та став дуже популярним

23 вересня 2020, 13:30 comments1245
Поділіться публікацією:

Найменший кубик Рубіка у світі був представлений засобам масової інформації в середу в ознаменування 40-річчя шестигранної головоломки в Японії. Про це повідомляє Kyodo News.

В Японії представили найменший кубик Рубіка

Алюмінієвий куб вагою близько 2 грамів і розміром по 9,9 міліметра з кожного боку був показаний за день до відкриття виставки, присвяченої дебюту популярної тривимірної головоломки, яка з'явилася на території Японії в 1980 році. На виставці також буде представлена мозаїка з 1600 кубиків Рубика, що зображає угорського скульптора та архітектора Ерно Рубіка, винахідника головоломки.

Найменший кубик Рубіка був розроблений MegaHouse Corp., японською металообробною компанією, розташованою в префектурі Сайтама. Його роздрібна ціна становить 198 000 єн (1880 доларів США). Президент MegaHouse Хіроші Сакакібара розповів, що компанія хоче розширити можливості кубика Рубіка шляхом реалізації нових підходів і проектів.

За даними MegaHouse, куб вперше був проданий в Японії в 1980 році, і тільки за перший рік було продано 4 мільйони штук. Виставка, організована, зокрема, посольством Угорщини, відкриється безкоштовно в токійському районі Мінато до 9 листопада.

Як повідомляло видання "Коментарі", Xiaomi створила "розумний" кубик Рубіка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини