Головна Новини HI-tech технології У полку прибуло: ще одна країна прийняла рішення видворити Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

У полку прибуло: ще одна країна прийняла рішення видворити Huawei

Швеція приєднується до кампанії проти Huawei

21 жовтня 2020, 10:54
Поділіться публікацією:

Швеція забороняє використання обладнання китайських телекомунікаційних компаній Huawei та ZTE у своїй новій мережі 5G. Про це повідомляє Еuronews.

У полку прибуло: ще одна країна прийняла рішення видворити Huawei

Швеція проти Huawei

Дана заборона покликана "гарантувати, що використання частот 5G не ставить під загрозу безпеку Швеції", — заявили в Управлінні електрозв'язку Швеції (PTS). У відомстві додали, що вже встановлене обладнання Huawei та ZTE необхідно буде прибрати станом на 1 січня 2025 року.

Оголошення було зроблено після того, як шведські збройні сили та служби безпеки провели оцінку тендерів на телекомунікаційні мережі. Рішення Швеції слідує за прикладом Великої Британії, яка в липні вирішила заборонити компанії Huawei участь у створенні власної мережі 5G.

Деякі інші європейські країни поступово закривають двері перед Huawei або розглядають можливість зробити це після тиску з боку США, які вважають, що компанія здійснює стеження в інтересах уряду Китаю.

У Франції Huawei не буде піддана повній забороні на ринку 5G, але оператори, які вже використовують обладнання компанії, матимуть дозвіл на експлуатацію, обмежену вісьмома роками. Представники Європейської комісії заявили, що конкуренти Huawei, такі як шведська Ericsson або фінська Nokia, можуть надати ЄС необхідну інфраструктуру 5G.

Як повідомляло видання "Коментарі", Nokia має намір потіснити Huawei у Великій Британії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини