Українську військову техніку почали оснащувати новою тепловізійною системою: що відомо

В українській армії планують оснастити новою системою більшість зенітно-ракетних комплексів

На українську військову техніку встановлюють сучасну вітчизняну тепловізійну систему нічного управління Atri Tinds. Головним завданням нового обладнання є можливість управління технікою в умовах обмеженої видимості. При цьому система дозволяє військовій техніці не бути виявленою супротивником.

Atri Tinds була створена українською корпорацією НВО "Небо України". Завдяки тепловізійній камері, яка передає зображення водієві, транспортний засіб може здійснювати пересування з вимкненими фарами в повній темряві або в інших умовах поганої видимості. Більш того, розробка дозволяє помічати першим супротивника в умовах обмеженої видимості, без власного демаскування.

На цей момент система пройшла всі випробування і стоїть на озброєнні нашої армії. Нею оснащують великий парк військової техніки, наприклад бронемашини "Новатор" і "Варта", а також встановили на машини берегової версії ракетного комплексу "Нептун". Крім цього, вже зараз Начальником сил логістики Збройних Сил України було прийнято рішення про встановлення Atri Tinds на більшість зенітно-ракетних комплексів нашої армії. Розглядаються пропозиції про встановлення системи на БТР-4Е і БТР-80.

У стандартну комплектацію системи входить тепловізійна камера, монітор для водія і блок комутації. Її можна розширити додатковими камерами з тепловізором для бокового та заднього огляду, денними камерами, додатковими моніторами, системою очищення камер і модулем для запису зображення.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, яким буде перший побудований в Україні ударний БПЛА вертолітного типу. Також інформувало про те, що "Мотор Січ" поставить на експорт свої лопаті для вертольотів: що відомо.