У Японії випробували швидкісний поїзд-безпілотник (ФОТО)

Японський поїзд серії Е7 розігнався до 110 кілометрів на годину

У Японії випробували новий безпілотний швидкісний поїзд. Про це пише видання Kyodo News.

Сьогодні вранці, 17 листопада, компанія East Japan Railway Company провела перші випробування швидкісного безпілотного поїзда. Тести поїзда серії Е7, що складається з 12 вагонів, проводились на п'ятикілометровій залізничній ділянці.

За даними ЗМІ, під час випробувань зразку вдалося наблизитися до максимальної швидкості 110 кілометрів на годину. У цей момент у кабіні був машиніст на випадок непередбачених ситуацій. Він перевів поїзд у режим автопілота і той успішно пройшов усі тести.

Зазначається, що склад скоїв зупинку за вісім сантиметрів від призначеного місця. При цьому припустима похибка становить 50 сантиметрів.

У компанії розповіли, що у майбутньому планують вводити в експлуатацію такі поїзди.


Фото: kyodonews

Нагадаємо, що раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що українське підприємство "Антонов" завершило будівництво зразка свого літака Ан-178. Ця машина буде призначена для проведення льотних сертифікаційних випробувань. Крім того, у компанії зазначили, що фахівці вже завершили будівництво планера літака для ЗСУ. Піднятися у повітря він зможе у першій половині наступного року.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що спеціалісти NASA вже протягом декількох тижнів намагаються відремонтувати свою обсерваторію Hubble. У космічного апарату виникли проблеми із синхронізацією внутрішніх комунікацій. Через цей збій усі наукові інструменти телескопа були автоматично переведені в "безпечний режим". Поки що інженерам вдалося відновити лише один із них.