Головна Новини HI-tech технології У США закликали Росію та Китай приєднатись до Великої Британії та Франції: щодо якого питання
commentss НОВИНИ Всі новини

У США закликали Росію та Китай приєднатись до Великої Британії та Франції: щодо якого питання

США переймаються, щоб штучний інтелект не мав повного контролю над ядерною зброєю.

2 травня 2024, 09:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Держдепі США звернулись до Росії та Китаю з проханням погодитись з заявами Сполучених Штатів та інших країн, що тільки люди, а не штучний інтелект, будуть приймати рішення щодо розміщення ядерної зброї. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

У США закликали Росію та Китай приєднатись до Великої Британії та Франції: щодо якого питання

Представник Держдепу США Пол Дін. Фото з відкритих джерел

Представник Держдепу США з контролю над озброєннями Пол Дін під час брифінгу у Вашингтоні заявив, що Сполучені Штати зобов’язались, що тільки люди матимуть повний контроль над ядерною зброєю. За його словами, подібне рішення прийняли у Великій Британії та Франції.

"Ми б вітали подібну заяву Китаю та Російської Федерації. Ми вважаємо, що це надзвичайно важлива норма відповідальної поведінки, і ми вважаємо, що це те, що було б дуже бажано в контексті П5", — сказав Дін маючи на увазі п’ятьох постійних представників Ради безпеки ООН.

Заяви Пола Діна прозвучали на фоні постійних погроз з боку Росії щодо застосування ядерної зброї, а також повідомлень з Китаю, де було кілька етапів переговорів з американцями щодо регулювання штучного інтелекту, зокрема у сфері ядерних технологій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія заблокувала резолюцію США щодо заборони використання ядерної зброї в космосі вказавши, що це "жартівлива резолюція". У США відреагували на такі дії РФ та наголосили, що Росія становить загрозу для людства та може порушити Договір про космос. Крім того, у Білому домі вказали, що Кремль створює супутник з ядерною зброєю.

Також "Коментарі" писали про президента Франції Еммануеля Макрона, який запропонував розміщувати ядерну зброю в інших країнах ЄС для стримування Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини