Головна Новини HI-tech технології У Китаї стартували випробування поїзда, який ширяє в повітрі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї стартували випробування поїзда, який ширяє в повітрі

До роботи над створенням "літаючого" поїзда приєдналися провідні інститути і підприємства країни

22 червня 2020, 14:39 comments3017
Поділіться публікацією:

У Китаї почалися випробування поїзда на магнітній подушці, яка рухається по повітрю без контакту з землею. Проект був запущений китайською компанією CRRC Qingdao Sifang Co в Шанхаї. Інформація про це з'явилася в агенції Сіньхуа.

У Китаї стартували випробування поїзда, який ширяє в повітрі

У Китаї були розпочаті заводські динамічні випробування прототипу поїзда з магнітною подушкою при проектній швидкості в 600 км / год. Поїзд рухається в повітрі, не торкаючись землі. Дослідники провели комплексні випробування тестового зразка в різних режимах роботи. Ця подія знаменує собою великий прорив у розвитку високошвидкісної левітаційної транспортної системи, -зазначив представник CRRC Qingdao Sifang.

Через деякі конструктивні особливості літаючий поїзд на магнітній подушці видає дуже мало шуму під час руху. Мінімальний радіус повороту складає менше половини радіуса повороту звичайних поїздів метро, тому транспорт буде більш маневреним. "Експлуатаційний стан поїздів з магнітною підвіскою задовільний, його основні характеристики відповідають проектним вимогам", — зазначив Дін Сансан, заступник головного інженера проекту.

Сансан також повідомив, що високошвидкісна транспортна система з магнітною левітацією включає в себе такі підсистеми, як тягове джерело живлення, управління поїздом на основі зв'язку та рейковий шлях.

Проект стартував в липні 2016 року. У дослідженні взяли участь понад 30 підприємств, університетів і науково-дослідних інститутів з різних регіонів країни. Прототип поїзда з магнітною подушкою був виготовлений на лінії спільного виробництва CRRC Qingdao Sifang в травні цього року.

Як повідомляло видання "Коментарі", Туреччина пустить на рейки власний електропоїзд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини