Головна Новини HI-tech технології У Google вимагають заплатити величезну суму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Google вимагають заплатити величезну суму

Google зіткнувся з судовим позовом про порушення правил приватності користувачів

3 червня 2020, 10:46 comments1416
Поділіться публікацією:

Компанії Google пред'являють позов у США у зв'язку з обвинуваченням, що техногігант незаконно порушує конфіденційність користувачів, відстежуючи людей, навіть коли вони використовують свої гаджети в "приватному режимі".

У Google вимагають заплатити величезну суму

Груповий позов вимагає від Google і материнської компанії Alphabet не менше 5 млрд доларів компенсації. Багато інтернет-користувачів припускають, що їх історія пошуку відстежується при перегляді в приватному режимі, але Google говорить, що це не так. Пошукова система заперечує, що це незаконно, і заявляє, що вона заздалегідь повідомляє про дані, які вона збирає в цьому режимі

Передбачуваний груповий позов, ймовірно, включає в себе "мільйони" користувачів Google, які з 1 червня 2016 року переглядали Інтернет в приватному режимі. Про це повідомила юридична фірма Boies Schiller Flexner, яка подала позов у федеральний суд в Сан-Хосе, штат Каліфорнія.

Режим інкогніто в браузері Google Chrome дає користувачам можливість пошуку в Інтернеті без збереження їх активності в браузері або на пристрої. Але відвідувані сайти можуть використовувати такі інструменти, як Google Analytics, для відстеження використання. У скарзі йдеться, що Google "не може продовжувати брати участь у таємному і несанкціонованому зборі даних практично від кожного американця з комп'ютером або телефоном".

Як повідомляло видання "Коментарі", Google відкладає презентацію Android 11 на тлі протестів у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини