Головна Новини HI-tech технології Терпець урвався: десятки компаній вимагають приструнити Google
commentss НОВИНИ Всі новини

Терпець урвався: десятки компаній вимагають приструнити Google

Європейська комісія розгляне скаргу 165 компаній проти Google

12 листопада 2020, 18:43
Поділіться публікацією:

Група з 165 компаній і галузевих органів закликала антимонопольні органи ЄС зайняти жорсткішу позицію щодо Google, заявивши, що технологічний гігант США несправедливо віддає перевагу своїм власним сервісам при пошуку в Інтернеті.

Терпець урвався: десятки компаній вимагають приструнити Google

ФОТО: Habr

До групи входять компанії з США і Великої Британії, а також компанії-аналоги з 21 країн ЄС. У четвер учасники групи направили спільний лист главі антимонопольного законодавства ЄС Маргрет Вестагер, в якому говорилося, що Google надає своїм власним послугам, таким як послуги з розміщення, поїздок і роботі, преференційне розміщення в результатах пошуку і закликає до негайних дій, щоб зупинити цю практику. Серед підписантів листа, побаченого Reuters, були давні критики Google Yelp, Expedia, Trivago, Kelkoo, Stepstone і Foundem, чия скарга послужила приводом для розслідування в ЄС проти Google.

Google спростувала твердження про те, що вона несправедливо підтримує свої власні послуги. Компанія повідомляє, що її користувачі не заблоковані і що конкуренція з її послугами знаходиться всього в одному кліці в Інтернеті.

За останні три роки Вестагер наклала на Google штрафи на загальну суму 8,25 мільярда євро за зловживання своєю ринковою владою на користь сервісу порівняння покупок, мобільної операційної системи Android і рекламного бізнесу.

Європейська комісія заявила, що отримала лист і відповість в належний час. Вона додала, що уважно стежить за ринком, щоб оцінити ефективність засобів правового захисту, пропонованих для Google Shops.

Як повідомляло видання "Коментарі", колишні співробітники розповіли, як отримати роботу в Google.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини