Головна Новини HI-tech технології США стурбовані зв'язками китайських техногігантів з військовими колами
commentss НОВИНИ Всі новини

США стурбовані зв'язками китайських техногігантів з військовими колами

Міністерство оборони США представило список китайських компаній, пов'язаних з Народно-визвольною армією Китаю

25 червня 2020, 10:50
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони США встановило, що 20 провідних китайських фірм, включаючи Huawei, належать китайським військовим або ними підтримуються. Список, представлений американським ЗМІ, включає в себе фірми відеоспостереження Hikvision, China Telecoms, China Mobile і AVIC. Результати розслідування можуть закласти основу для нових фінансових санкцій США проти китайських фірм.

США стурбовані зв'язками китайських техногігантів з військовими колами

BBC повідомляє, що цей список був опублікований з метою інформування комітетів конгресу, американських компаній, інвесторів та інших потенційних партнерів китайських компаній щодо ролі, яку такі фірми можуть грати в передачі важливих технологій китайським військовим. Список також, ймовірно, буде рости.

Згідно із законодавством США, міністерство оборони зобов'язане відстежувати фірми, "що належать або контролюються" Народно-визвольною армією Китаю, і які діють у США. В останні місяці на Пентагон чинився тиск з боку законодавців як демократичних, так і республіканських партій, щоб вони опублікували і оновили список китайських компаній.

Білий дім вже зробив кілька кроків проти Huawei та інших китайських фірм, у тому числі заборонив американським компаніям продавати їм певні технології без спеціального дозволу. Адміністрація президента також заявила, що її торгова війна з Китаєм, яка призвела до тарифів на послуги американських технологічних компаній у  мільярди доларів, стала відповіддю на крадіжку комерційної таємниці США.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія Huawei запускає власний голосовий помічник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини