Розробники створили лампи, що можуть відстежувати стан здоров'я людей

Нові розумні лампи від Sengeld можуть відстежувати пульс, температуру, якість сну

Винахідники з усього світу постійно створюють нові технології, роботизовані прилади, що полегшують життя людини. Працівники компанії Sengeld розробили лампи для освітлення, що можуть спостерігати за біометричними показниками людей, що знаходяться в кімнаті. Про це повідомляє сайт toneto.

Нова модель розумних ламп була представлена на виставці CES 2022. Ця модель має назву Smart Health Monitoring Light. Такі лампи працюють з технологіями Wi-Fi, Bluetooth. Крім того, в лампах є вбудований радар для моніторингу показників здоров'я людей в приміщенні.

Лампа може відстежувати якість сну людини, частоту пульсу, температуру тіла й інші дані.

Повідомляється, що розумні лампи можна об'єднувати в mesh-мережу. Така технологія розроблена для того, щоб стежити за поведінкою та станом людини в режимі реального часу. Електроніка може реєструвати випадки, коли людина падає в приміщенні.

Тож, у майбутньому mesh-мережа стане в нагоді самотнім людям, тим, хто має проблеми зі здоров'ям, літнім. Втім, над продуктом ще працюють розробники. Анонс продажів відбудеться не раніше осені 2022 року. Тоді компанія ознайомить покупців й з ціновою політикою.

Компанія Sengeld розробляє лампи, що співпрацюють з платформами Alexa, Google, Apple HomeKit і Samsung SmartThings, в березні може з'явитися підтримка Google Home.

Як повідомляв портал "Коментарі", у штаті Індіана компанія DRONEDEK розробили розумну поштову скриньку, що отримує пошту та посилки від дронів. Крім того, поштомат має технологію клімат-контролю та системи зчитування й зберігання біометричних даних власника.