Головна Новини HI-tech технології Працівники Google протестують проти співпраці з поліцією
commentss НОВИНИ Всі новини

Працівники Google протестують проти співпраці з поліцією

Ініціативна група співробітників Google вимагає від керівництва компанії припинити продавати технології поліції

25 червня 2020, 15:52
Поділіться публікацією:

Ініціативна група з більш ніж 1666 співробітників Google вимагає від керівництва компанії припинити продавати свої технології органам правопорядку. Про це повідомив інформаційний портал TechCrunch.

Працівники Google протестують проти співпраці з поліцією

Раніше, Google опублікував інформацію про те, як поліцейське управління Кларкстауна використовує G Suite для обміну інформацією і цифровими доказами. Крім того, Google також є партнером і донором фонду поліції Сієтлу, а його венчурний підрозділ GV інвестував в стартапи, які працюють над технологіями штучного інтелекту для поліції. У листі співробітники заявляють, що хочуть пишатися компанією, в якій вони працюють. Вони також хочуть, щоб Google публічно говорив про свої цінності, йдеться в листі.

У минулому співробітники Google змогли успішно чинити тиск на компанію, щоб вона відмовилася від контрактів. Після того, як співробітники звернулися до Google з проханням припинити роботу над Project Maven, Google вирішив не продовжувати контракт з Пентагоном на цей проект. Потім, в жовтні 2018 року, Google відмовився від участі в JEDI, великому контракті на хмарні обчислення для Пентагону.

Google — не єдина технологічна компанія, яка уклала договір з правоохоронними органами. Наприклад, Salesforce вже давно уклала контракт з митницею та прикордонною службою, незважаючи на протести працівників та інших активістів.

Але є і протилежні приклади. Раніше в цьому місяці IBM заявила, що більше не буде продавати свою технологію розпізнавання облич, яка стала інструментом контролю і масового спостереження. Між тим Microsoft недавно заявив, що не буде продавати технології розпізнавання облич поліції без федерального регулювання, а Amazon припинила використання поліцією технології розпізнавання облич протягом одного року.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google почне перевіряти справжність зображень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини