Головна Новини HI-tech технології Популярний месенджер опинився під загрозою злому
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярний месенджер опинився під загрозою злому

Користувачів WhatsApp попередили про нову загрозу з боку хакерів

2 червня 2020, 14:11 comments1542
Поділіться публікацією:

Користувачів месенджера WhatsApp попередили про нову схему, за допомогою якої хакери можуть отримати доступ до їх облікових записів. Як повідомляє видання Forbes, крадіжка профілів стала можливою завдяки прив'язці до телефону і використанню месенджером перевірки через SMS.

Популярний месенджер опинився під загрозою злому

Вся справа в тому, що для входу на новий пристрій користувачі WhatsApp повинні ввести спеціальний код, який надсилається за допомогою SMS. Хакери користуються цим.

Код, який надійшов на телефон жертви, потрібно написати у власному WhatsApp. Якщо людина відправляє дані з SMS, зловмисники отримують доступ до його облікового запису. Крім того, деякі з них почали створювати облікові записи, за допомогою яких видавали себе за представників WhatsApp. Вони стверджували, що людині необхідно відправити дані, щоб увійти в обліковий запис саме через особисті повідомлення. В свою чергу, представники WhatsApp нагадали, що месенджер не просить користувачів відправляти кому-небудь особисту інформацію або коди підтвердження.

В кінці квітня WhatsApp представив нову функцію. Компанія вирішила збільшити максимальну кількість учасників групових дзвінків з чотирьох до восьми. Ця міра була прийнята у зв'язку з тим, що в умовах пандемії спілкування через месенджер стало вкрай популярним.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook відмовився від розміщення реклами на WhatsApp.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини