Номер телефону Цукерберга опинився у відкритому доступі після витоку даних

Крім того, в Мережі з'явилися дані понад 500 мільйонів користувачів

Внаслідок великого витоку інформації, у відкритому доступі опинився особистий номер та інші дані засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга. Разом з тим до Мережі витекли особисті відомості більше півмільярда користувачів. Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Sun.

Відзначається, що витік особистої інформації Цукерберга зауважив користувач Twitter. Він опублікував скріншот із форуму, на якому були вказані дані засновника Facebook.

Джерело зазначає, що про злом соціальної мережі розповіли напередодні - у відкритому доступі опинилися особисті дані, номери мобільних телефонів, дати народження, відомості з біографії та інші ідентифікатори практично 533 мільйонів користувачів із усього світу. Наприклад, в США від злому постраждали більше 30 мільйонів жителів.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що адміністратори соціальних мереж Facebook та Instagram пильно перевірятимуть інформацію, що стосується захворювання на COVID-19. У разі знаходження фактів, що не відповідають дійсності, особисті акаунти користувачів, а також масові групи (сторінки) будуть видалятися із просторів інтернету. Саме про це днями заявили представники Facebook Inc. Почати боротьбу із фейками про коронавірус соцмережам порадили у Всесвітній організації охорони здоров’я.

Напередодні українців попередили, що в месенджері, прив'язаному до соціальної мережі Facebook, можна потрапити в тенета шахраїв. Як зломщики намагалися виманити гроші, розповів засновник торгово-виробничої групи компаній "Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський.