Невтішний прогноз: вчені показали, як виглядатиме людина у 3000 році (ФОТО)

Постійне використання смартфонів, ноутбуків та інших гаджетів призведе до незворотніх наслідків та зовнішність людини у майбутньому значно зміниться.

Команда американського телеком-провайдера Toll Free Forwarding поставила за мету змоделювати 3D-образ людини з майбутнього, яка дуже багато часу проводить за використанням різноманітних гаджетів.

Вивчивши численні наукові дослідження та озброївшись думками вчених-експертів з цього питання, фахівці створили модель людини, яка житиме на планеті Земля у 3000 році. Результат вийшов, м'яко кажучи, гнітючим.


Так, через надмірне захоплення гаджетами та сучасними технологіями людина в майбутньому матиме цілу низку різноманітних "доповнень". Модель із лякаючими фізичними змінами назвали "Мінді".

На думку ініціативної групи у 3000 році люди повсемісно будуть горбатими і матимуть наступні каліцтва:

- менший мозок – завдяки технологічним досягненням людям тепер потрібно робити набагато менше, щоб вижити. У майбутньому це призведе до зменшення обсягу мозку.

- технологічну широку шию - що більше людина дивиться вниз, то сильніше повинні працювати м'язи шиї, щоб тримати голову прямо;

- потовщений череп - він захищатиме головний мозок від небезпечного випромінювання від смартфонів.

- синдром "текстового кігтя" на руці - через те, що людина постійно тримає смартфон у руці, скручуючи при цьому пальці в неприродному положенні;

- другу пару повік або кришталик, який блокуватиме синій колір - це запобігатиме впливу на очне яблуко надмірного світла.

- 90-градусний лікоть або синдром кубітального каналу - буде викликаний положенням руки при тривалому утриманні та використанні гаджетів, і викликаний він розтягуванням/здавлюванням ліктьового нерва.


За інформацією видання Daily Mail, Мінді стала наступницею 3D-образу під кодовою назвою "Емма". Її створили в 2019 році для того, щоб продемонструвати, як виглядатиме рядовий офісний співробітник у майбутньому.

Модель мала наочно показати і підкреслити те, наскільки важливо перебувати в комфортних умовах на своєму робочому місці.


Раніше "Коментарі" писали про те, що Маск втратив третину своїх доходів з початку року. Скільки грошей лишилося у мільярдера.

Читайте також: Falcon Heavy Ілона Маска злетіла - США запускає супутники на орбіту Землі із секретною місією.