На Службу Безпеки України здійснено напад: речник розповів про причини

Сайт СБУ не працює вже кілька годин, фахівці намагаються відбити хакерську атаку, але поки безрезультатно

Сьогодні ввечері перестав працювати сайт СБУ, речник Служби дав коментар щодо надзвичайної ситуації, повідомляє ЕП.

Артем Дехтяренко розповів, що доступ до сайту відсутній через хакерську атаку.

"На сайті технічні перебої. На сервери вже декілька днів ведеться DoS-атака", - повідомив спікер Служби безпеки.

Дехтяренко озвучив офіційну позицію спецслужби, згідно якої ці напади напряму пов'язані із посиленою активністю останнім часом працівників СБУ у напрямку забезпечення національних інтересів держави та захисту від агресивних і деструктивних дій Росії. Окремо речник наголосив на досягненнях СБУ у гібридній війні, яку веде Російська Федерація проти України, особливо, у інформаційній війні. На його думку, саме успіхи Служби в цьому контексті стали причиною потужних атак на їхні сервери.

Представник спецслужби запевнив громадян у тому, що штатні спеціалісти СБУ активно працюють над усуненням проблем у роботі сайту. До того ж усі важливі новини про діяльність Служби Безпеки користувачі можуть дізнаватися у її офіційних профілях у соцмережах.

Для довідки: DoS(DDoS)-атака - з англійської Distributed Denial-of-service attack - відмова в обслуговуванні. Є злочинним нападом на комп'ютерну систему з метою зробити її недоступною для користувачів.

Вчора СБУ повідомила про блокування транснаціонального хакерського угрупування, яке проводило свою злочинну діяльність проти компаній США та Європи. А сьогодні "Коментарі" розповідали про підозру, яку СБУ повідомила заступнику міністра оборони РФ. Андрія Картаполова звинувачують за трьома статтями Кримінального Кодекс України.