Головна Новини HI-tech технології Microsoft відмовляється продавати поліції технологію розпізнавання облич
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft відмовляється продавати поліції технологію розпізнавання облич

У компанії Microsoft виступають проти расової нерівності

12 червня 2020, 05:45 comments1060
Поділіться публікацією:

Компанія Microsoft заявила про те, що не буде надавати поліції програми, пов'язані з визначенням особистості. Це сталося на наступний день після того, як конкурент в особі Amazon оголосив про припинення використання поліцією своєї служби "Rekognition" на рік, у той час як International Business Machines Corp також заявив, що на цьому тижні він більше не пропонує програмне забезпечення і технології не повинні сприяти расовій несправедливості.

Microsoft відмовляється продавати поліції технологію розпізнавання облич

У заяві представник Microsoft сказала, що вона вже давно працює над прийняттям принципів і законодавства для використання програмного забезпечення.

"Ми не продаємо нашу технологію розпізнавання облич у департаменти поліції США сьогодні, і не будемо цього робити до тих пір, поки не буде сильного національного закону, заснованого на правах людини, ми не будемо продавати цю технологію поліції", — йдеться в заяві компанії.

Смерть минулого місяця Джорджа Флойда, чорношкірої людини, придавленої білим офіцером, який майже дев'ять хвилин стояв на колінах на його шиї, викликала у всьому світі протести проти расової несправедливості. Виникли також побоювання з приводу того, що розпізнавання осіб може бути використано проти протестувальників.

Дослідження показало, що аналіз особи та ідентифікація часто були менш точними для людей з більш темними тонами шкіри, додаючи до побоювань активістів, що помилкові збіги можуть призвести до несправедливим арештів.

Метт Кейгл, адвокат американського союзу цивільних свобод Північної Каліфорнії, сказав у своїй заяві, що коли виробники програм по розпізнаванню осіб відмовляються продавати цю технологію, тому що вона настільки небезпечна, законодавці більше не можуть заперечувати загрози нашим правам і свободам.

Поліцейські департаменти як і раніше, працюють з іншими постачальниками ПЗ, такими як Idemia.

Раніше "Коментарі" писали, що компанія Microsoft показала ремастерінг популярної гри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини