Фотографія зроблена людиною перемогла на конкурсі зображень створених штучним інтелектом

Художник надіслав справжню фотографію на конкурс зображень, які створили завдяки штучному інтелекту та отримав перемогу.

Фотограф Майлз Естрей зробив незвичайну фотографію фламінго та вирішив її відправити для участі у конкурсі зображень створених штучним інтелектом. Фотограф не очікував, що його фотографія переможе в одній з категорій конкурсу.

Штучний інтелект інколи може створювати дивні та характерні для нього зображення з деякими помилками. Фотографія фламінго Майлза Естрея схожа на подібні картинки та виглядає наче рожева куля пір’я з лапами.

Поглянувши на своє фото Майлз пригадав випадок, коли минулого року на одному з конкурсів виграв фотограф, який створив свою роботу за допомогою штучного інтелекту. Майлз вирішив зробити навпаки і відправити справжнє фото на конкурс зображень створених ШІ.

"Моя робота, flamingone, була ідеальним кандидатом. Це сюрреалістично, і важко уявити такий знімок, але все ж таки він справжній", - розповів фотограф.

Майлз Естрей подав фото на конкурс 1839 Awards' Color Photography Contest, де серед журі були такі відомі компанії як Christie's, Getty Images, New York Times та інші.

І несподівано фотографія Майлза здобула перемогу в категорії People's Choice Award, а також посіла третє місце в загальному конкурсі зображень створених штучним інтелектом.

Лише після оголошення результатів автор розповів, що це не графіка, зроблена за допомогою алгоритмів штучного інтелекту, а справжня фотографія. Майлз заявив, що успіх його фотографії доводить, що "контент, створений людиною, не втратив своєї важливості, матінка-природа та її інтерпретація людьми все ще перемагають машини, а креативність і емоції - це більше, ніж просто низка бітів".

Журі похвалило креативність фотографа, однак вирішило забрати нагороду і віддати її іншому учаснику конкурсу через порушення правил.

"Це важлива і своєчасна заява. Однак ми не хочемо, щоб цей інцидент перешкодив художникам надсилати роботи, створені за допомогою ШІ", - пояснила організаторка конкурсу Лілі Фаєрман.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що китайська компанія готується до випуску секс-ляльок з вбудованим штучним інтелектом.

Також "Коментарі" писали, що компанія "МакДональдз" вирішила позбутись від штучного інтелекту у своїй роботі.