Facebook звинуватила українця у великій крадіжці даних: що відомо

За твердженням представників компанії, чоловік продав загальнодоступні дані 178 мільйонів користувачів

Американська компанія Facebook подала судовий позов на громадянина України. Про це повідомляє видання УНІАН.

За твердженням представників компанії чоловік скомпілював і продав загальнодоступні дані 178 мільйонів користувачів на форумі.

Українець порушив "Правила користування платформою", які забороняють користувачам робити що-небудь незаконне з даними, отримувати дані за допомогою автоматизованих засобів і відправляти "Дані платформи" куди-небудь без згоди.

Як пише видання, згідно зі скаргою Facebook, що була подана в північному окрузі американського штату Каліфорнія, даний громадянин використовував автоматизований метод для залучення ідентифікаторів користувачів і номерів телефонів у близько 178 мільйонів користувачів соціальної мережі.

Повідомляється, що порушник торгував даними користувачів на ресурсі під назвою Raid Forums.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що американська компанія Facebook планує змінити свою назву. Згідно з даними в засобах масової інформації, представники компанії зроблять відповідну заяву вже наступного тижня або раніше. Зазначається, що причин для ребрендингу може бути кілька. Детально про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що Марк Цукерберг оголосив про ідею, яка стимулює інженерію і програмування в Європі. Мегавсесвіт - нова ідея Facebook з елементами віртуальної реальності. Повідомляється, що проєкт вимагає 50 мільйонів доларів стартових інвестицій. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.