Головна Новини HI-tech технології Facebook зможе перекладати тексти з більш ніж 100 мов
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook зможе перекладати тексти з більш ніж 100 мов

Новий алгоритм досить ефективний, але невідомо, як він працює з рідкісними мовами

20 жовтня 2020, 16:36
Поділіться публікацією:

Компанія Facebook анонсувала новий штучний інтелект, який зможе виконувати прямі парні переклади між більш ніж 100 мовами. Про це повідомляє Phone Mantra з посиланням на Engadget, який спілкувався з дослідницею штучного інтелекту Анджелою Фан. Система зможе перекладати тексти без використання англійської як проміжної мови.

Facebook зможе перекладати тексти з більш ніж 100 мов

Facebook перекладе зі 100 мов

Більшість перекладачів спочатку переводять тексти з вихідного тексту на англійську, а потім на іншу іноземну мову. Через це процес ускладнюється і втрачається точність деяких елементів тексту. За словами Фан, новий ШІ зможе виробляти двонаправлені переклади (наприклад, з французького на китайський і навпаки) без використання англійської. Згідно BLEU (алгоритм оцінки якості перекладеного тексту) якість перекладу на 10 балів вище, ніж при використанні англомовної моделі.

Щоб створити новий ШІ, команда Facebook використовувала службу CommonCrawl для збору зразків тексту з усього Інтернету. Після цього розробники проаналізували весь матеріал за допомогою системи FastText, яку компанія створила кілька років тому. В результаті вдалося сформувати базу даних з 7,5 мільярда пропозицій, які система використовує для перекладу.

Зі скількома мовами система зможе працювати в майбутньому, поки неясно. За словами Анжели Фан, все залежить від ресурсів, які будуть в розпорядженні системи. Основні мови, такі як індійська, китайська або німецька, містять багато матеріалу, тому що вони публікують багато текстів в Інтернеті. Але є ще багато проблем з такими мовами, як зулу, які зустрічаються вкрай рідко.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook Messenger може похвалитися новим логотипом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини