Головна Новини HI-tech технології Facebook і Twitter повідомили про ліквідацію мережі російських провокаторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook і Twitter повідомили про ліквідацію мережі російських провокаторів

Група фейкових акаунтів була видалена в результаті спільних дій ФБР, Facebook і Twitter

2 вересня 2020, 11:32
Поділіться публікацією:

Компанія Facebook заявляє, що ліквідувала невелику мережу акаунтів і сторінок, які були частиною операції по впливу Росії. Про це повідомляє BBC.

Facebook і Twitter повідомили про ліквідацію мережі російських провокаторів

Компанія заявила, що видалені акаунти були пов'язані з Російським агентством інтернет-досліджень (ІРА), організацією, близькою до уряду Росії і обвинуваченою у втручанні в вибори в США у 2016 році. Twitter також заблокував п'ять облікових записів пов'язаних з цим агентством.

Операція була зосереджена навколо ресурсу PeaceData, який стверджував, що є некомерційним новинним сайтом англійською та арабською мовами. Повідомлення про його створення з'явилися всього за два місяці до передвиборчої компанії в США, в якій основними суперниками виступають президент Дональд Трамп і кандидат від демократів Джо Байден. І Facebook, і Twitter заявили, що дана компанія досягла дуже обмеженого успіху у своїй підривній діяльності, маючи "дуже невелике охоплення": близько 14 000 акаунтів підписані на одну або кілька сторінок, які видалив Facebook. У англомовної сторінки було близько 200 підписників.

Дії Facebook і Twitter стали результатом співпраці з Цільовою групою ФБР по іноземній експансії проти сайту PeaceData, який обслуговує ліву аудиторію. Facebook заявив, що видалив 13 облікових записів і дві сторінки, які були націлені на "публічні дебати в США" та інших країнах, включаючи Велику Британію і Єгипет.

Facebook повідомив, що в віддалених облікових записах використовувалися вигадані імена і зображення профілю, але справжні письменники-фрілансери, які "нічого не підозрювали"  писали для веб-сайту PeaceData. Тим часом Twitter заявив, що заблокував п'ять облікових записів "за маніпуляції з платформою, які ми можемо з упевненістю приписати російським державним суб'єктам". Він додав, що контент, створений обліковими записами, був "низької якості і спам, і більшість твітів з цих облікових записів отримали мало лайків або ретвітів, якщо такі були".

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook побоюється різкого падіння доходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини