Головна Новини HI-tech технології Британці розробили технологію оцифровування тварин
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці розробили технологію оцифровування тварин

Вчені-комп'ютерники оцифрували рухи 14 різних порід собак в рамках їх дресирування

22 червня 2020, 10:43
Поділіться публікацією:

Дослідники розробили технологію захоплення руху, яка дозволяє користувачам оцифровувати собаку без костюма захоплення руху, використовуючи тільки одну камеру. Вчені-комп'ютерники з CAMERA, дослідницького центру захоплення рухів в Університеті Бата, оцифрували рух 14 різних порід собак, які були мешканцями місцевого будинку Bath Cats 'and Dogs' Home (BCDH).

Британці розробили технологію оцифровування тварин

У спеціальних костюмах для захоплення рухів з маркерами собаки знімалися під наглядом їх дресирувальників з BCDH, виконуючи різні рухи у рамках програми навчання. Потім дослідники використовували дані з костюмів, щоб створити комп'ютерну модель, яка може точно прогнозувати і відтворювати пози собак, коли вони тренуються без костюмів захоплення руху.

Ця модель дозволяє отримувати тривимірну цифрову інформацію про собак і їх рух без маркерів і дорогого устаткування, за допомогою  лише RGBD-камери, — повідомляють дослідники. Камери RGBD використовувалися, оскільки вони також записують відстань від камери для кожного пікселя. У цьому полягає головна відмінність від звичайних цифрових камер, де вони записують тільки червоний, зелений і синій (RGB) кольори в кожному пікселі зображення.

Технологія захоплення руху вже широко використовується в індустрії розваг. Наприклад, актори носять костюм, всіяний білими маркерами, котрі потім фіксуються в тривимірному просторі декількома камерами, які знімають зображення під різними кутами. Потім дані про рух можуть бути перенесені на цифрового персонажа для використання у фільмах або комп'ютерних іграх.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект відтворює картини знаменитих художників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини