Головна Новини HI-tech технології Apple і Facebook висунули серйозні звинувачення один проти одного
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple і Facebook висунули серйозні звинувачення один проти одного

Apple має намір обмежити вплив рекламодавців на користувачів

21 листопада 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Компанія Apple розкритикувала Facebook за спробу "зібрати якомога більше даних" від користувачів, заявивши, що буде просувати запланований запуск нової функції конфіденційності, незважаючи на заперечення з боку рекламної індустрії.

Apple і Facebook висунули серйозні звинувачення один проти одного

Apple висунула обвинувачення проти Facebook

Директор компанії по глобальній конфіденційності Джейн Хорват виступила з критикою в листі коаліції груп по конфіденційності, запевнивши їх, що функція, яка зажадає від користувачів активного дозволу розробникам відслідковувати, як вони використовують інші додатки, все одно буде запущена. Вона захищала підхід Apple до цільової рекламі, який, за її словами, заснований на демографічних даних, а не на відстеженні користувачів.

Заява викликала різкий докір з боку Facebook, який звинуватив Apple в тому, що вона "використовує своє домінуюче становище на ринку для самостійного збору власних даних, в той же час роблячи практично неможливим використання тих же даних їх конкурентами".

Функція ATT, запуск якої очікується на початку 2021 року, викликала хвилю суперечок після того, як Apple оголосила про свої плани в липні. Коли функція включена, будь-який додаток, що працює на iPhone або iPad, повинен буде запитувати дозвіл користувачів перед доступом до певних даних, які можна використовувати для їх відстеження в інших додатках. Ці дані називаються "ідентифікатором для рекламодавців", і рекламна індустрія побоюється, що користувачі відмовлять у дозволі, що зашкодить її здатності персоналізувати рекламу.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple заплатить 113 млн доларів за навмисне уповільнення роботи iPhone.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини