Вертоліт NASA здійснить новий політ над поверхнею Марса: що відомо

Майбутній переліт робота буде більш простим у порівнянні з іншими розвідувальними місіями

Вертолітний дрон американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) під назвою Ingenuity готується до свого чергового польоту над поверхнею червоної планети Про це повідомляє видання Space.com.

Фахівці розповіли, що розріджений марсіанське повітря робить такі польоти все більш і більш складними. Майбутній переліт робота буде простішим у порівнянні з іншими розвідувальними місіями, які апарат здійснював для допомоги шестиколісному роверу Perseverance.

Для простоти є вагома причина: вертоліт вагою 1,8 кг буде перевіряти більш високі швидкості обертання ротора, щоб побачити, чи зможе він продовжувати політ у швидко мінливих сезонних атмосферних умовах на Марсі.

План польоту вимагає від Ingenuity зльоту, набору висоти до 5 метрів і виконання бічного маневру перед посадкою.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA зафіксувало на червоній планеті потужний марсотрус. Посадковий модуль під назвою InSight знову повернувся до роботи і вже встиг зафіксувати одне з найпотужніших землетрусів. Підземні поштовхи магнітудою 4,2 бала відчувалися протягом 90 хвилин. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені виявили в космосі загадкові мертві галактики. Шість об'єктів, схоже, загинули під час найактивнішого періоду народження зірок у Всесвіті. У них закінчився холодний водень, необхідний для утворення зірок. Дослідники намагаються з'ясувати причину загибелі даних об'єктів. Детальніше про це читайте в нашій статті.