Вчені виявили незвичайні об'єкти на поверхні Венери: що це може означати

На Венері виявлено об'єкти, які нагадують брили льоду

Вчені виявили незвичайну деформацію кори Венери. Про це повідомляє видання Proceedings of the National Academy of Sciences.

Як стало відомо, фахівці вивчили знімки Венери, зроблені за допомогою американської міжпланетної станції "Магеллан" в період з 1989 по 1994 рік. На знімках вони помітили незвичайні структури, які нагадали їм великі брили льоду, що періодично виникають на поверхні озер або морів Землі в результаті стиснення їх льодового покриву.

Дане відкриття викликало здивування у дослідників, адже воно може вказувати на те, що імовірно нерухома кора цієї планети в недавньому минулому могла розтягуватися і стискатися. Вчені сподіваються, що в майбутньому, коли до Венери будуть вставлені нові зонди, вони зможуть отримати більше інформації про це явище.

Для довідки: зонд NASA "Магеллан" в 1990 році вийшов на орбіту Венери з періодом обертання 195 хвилин. У кожен момент зближення з цією планетою апарат за допомогою радіолокатора картографував смугу шириною від 17 до 28 метрів. До 1992 року "Мегеллан" здійснив фільмування 98% поверхні Венери.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA планує розробити порошок для прання в космосі. Вчені сподіваються, що даний винахід допоможе їм заощадити на доставляннях вантажів в космос. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що вертолітний дрон NASA Ingenuity зробив черговий тестовий політ. Вчені розповіли про свої подальші плани на червоній планеті. Детальніше про це читайте у нашій статті.