Вчені пропонують катапультувати астронавтів на Марс

Щоправда, вчені поки що не знають, як гальмувати астронавтів у пункті призначення

Вчені з Університету Макгілла вигадали концепцію лазерної катапульти. З її допомогою астронавти зможуть дістатися Марса всього за 45 днів. Щоправда, вчені поки що не знають, як гальмувати астронавтів у пункті призначення. Про це пише ScenceAlert.

За планом інженерів, необхідно буде побудувати лазерно-теплову рухову установку із групи інфрачервоних лазерів діаметром 10 метрів і потужністю 100 мегаватів. Вона надішле лазерний промінь космічному кораблю на навколоземній орбіті. Встановлений у ньому відбивач направить промінь у нагрівальну камеру з водневою плазмою.

При підвищенні температури вона викидатиметься через сопло і створюватиме тягу – корабель підніметься від Землі та розженеться до 17 кілометрів на секунду. На підльоті до Марса апарат збереже величезну швидкість. Як гальмувати, вчені поки що не придумали. Можливо, для цього знадобиться схоже лазерне обладнання на Червоній планеті, щоб створювати зворотний потяг. У такому разі треба дочекатися, поки люди освоять Марс. Польоти за допомогою лазерної катапульти можуть розпочатися не раніше 2040 року.

Нагадаємо, 14 лютого у Сполучених Штатах Америки відбувся фінал чемпіонату з американського футболу. На фіналі Суперкубку збираються мільйони глядачів, тому багато компаній готуються до рекламної активності у цей момент — знімають захопливі, цікаві, а часом і провокаційні відеоролики, які потім показують у ході трансляції. Про це пише видання IXBT.

Так, компанія Polestar Automobile випустила короткий рекламний ролик свого першого повністю електричного автомобіля під назвою Polestar 2. Відеоролик розповідає про те, чим не є Polestar 2 та чого цурається сама компанія. Серед іншого у відео є фраза "Ніякого підкорення Марса". Що, як зазначають, журналісти видання є "шпилькою" на адресу засновника Tesla Ілона Маска.