У NASA попередили про наближення до Землі великого астероїда

У момент максимального зближення він буде перебувати ближче до нас, ніж Місяць

До Землі наближається великий астероїд. Про це повідомляє видання Focus.

Як стало відомо, небесне тіло під назвою 2010 RJ53 максимально наблизиться до нашої планети дев'ятого вересня. Він цей момент відстань між ним і Землею буде близько 366 тисяч кілометрів. Це означає, що в момент максимального зближення він буде перебувати ближче до нас, ніж Місяць.

Для довідки: відстань від Землі до Місяця складає 384 400 кілометри.

Відзначається, що астероїд має діаметр приблизно 774 метри.

В американському відомстві NASA заявили, що не дивлячись на близьку відстань в момент максимального зближення, малоймовірно, що даний об'єкт зіткнеться з нашою планетою.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA підрахували ймовірність зіткнення астероїда Бенну з Землею. Повідомляється, що саме небезпечне зближення з нашою планетою станеться 24 вересня 2182 року. Дане небесне тіло вважається одним з найнебезпечніших для нас. Астероїд має масу приблизно 140 мільйонів тонн і рухається зі швидкістю 13 кілометрів на секунду. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Китай збирається захищати нашу планету від астероїдів. Вчені з Піднебесної повинні створити спеціальні ракети. Космічний флот повинен буде захищати Землю і складатися з безлічі без'ядерних засобів. Їх створять на базі космічних ракет під назвою "Чанчжен-5". Як стверджують в Китаї, їх фахівці вже за 10 років зможуть створити певний засіб для корекції орбіти астероїдів. Детальніше про це читайте в нашій статті.