Головна Новини HI-tech космос Перший приватний політ на Місяць, швидше за все, провалився
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший приватний політ на Місяць, швидше за все, провалився

Зв'язок із японським модулем Hakuto-R, що летів до Місяця, втрачено

26 квітня 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

Японська компанія iSpace повідомила, що її політ на Місяць, найімовірніше, закінчився невдачею. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Бі-бі-сі.

Перший приватний політ на Місяць, швидше за все, провалився

Знімок, що передав корабель, декілька днів тому

Вона розраховувала стати першою приватною компанією, яка успішно доставила на Місяць дослідницького робота. Компанія iSpace, що базується в Токіо, сподівалася, що посадковий модуль випустить дослідницький всюдихід, а також робота розміром з тенісний м'яч, розроблений виробником іграшок. Зв'язок із місячним посадковим модулем Hakuto-R було втрачено за кілька хвилин до того, як він мав приземлитися.

"Зв'язок зник, тому ми змушені припустити, що нам не вдалося здійснити посадку на поверхню Місяця", — заявив виконавчий директор iSpace Такеші Хакамада, поки інженери в Токіо намагалися відновити зв'язок. Тепер вони намагаються з'ясувати, що пішло не так. За словами Хакамади, космічний корабель був запущений з мису Канаверал у Флориді на ракеті SpaceX у грудні минулого року і виконав вісім із десяти завдань космічної місії, результати яких послужать для підготовки наступної спроби iSpace висадити місячний модуль. Вона запланована на 2024 рік. Корабель для неї вже будується.

На сьогоднішній день лише США, СРСР та Китай здійснили м'які посадки космічних кораблів на поверхню Місяця, їхні програми фінансувалися державою. Спроби Індії та приватної компанії з Ізраїлю зазнали невдач.

Тим часом, Google оновив супутникові знімки Маріуполя – на них, ймовірно, нові масові поховання.

Ми готові обговорювати будь-який мирний план: Кулеба зробив заяву про переговори.

У Чехії поставили Кремль на місце, назвавши Лаврова клоуном, а Росію – країною-терористом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

26 квітня 2023, 10:13

Нехай звернуться до росіян - ті мають великий досвід підтвердження чиєгось перебування на Місяці, за відповідну платню, звичайно.


Новини