Перші знімки після перезавантаження: Hubble показав дві незвичайні галактики (ФОТО)

Hubble знову переступив до повноцінних наукових операціями

Космічний телескоп NASA / ESA Hubble повернувся до роботи. Про це повідомляється на офіційному сайті обсерваторії.

Ці нові зображення демонструють повернення Хаббла до повноцінних наукових операцій після виправлення збою на борту космічної обсерваторії. Нормальні наукові спостереження були відновлені 17 липня о 13:18 за східним часом.

Зліва на зображенні можна побачити - ARP-MADORE2115-273. Вони є рідкісним прикладом взаємодіє пари галактик в південній півкулі. Ці спостереження дають Хабблу перший погляд на цю незвичайну систему з високим розширенням. Вона знаходиться на відстані 297 мільйонів світлових років від нашої планети. Раніше вчені думали, що це система являє собою "колізійне кільце" утворилося в результаті зіткнення двох галактик. Однак, нові дані отримані за допомогою Hubble показують, що триваюча взаємодія між галактиками набагато складніше, залишаючи після себе багату мережу зірок і пильного газу.

З правого боку знімка показана - ARP-MADORE0002-503. Найбільша спіральна галактика з незвичайними протяжними спіральними рукавами. Ця система знаходиться на відстані 490 мільйонів світлових років від нас. Радіус її рукавів складає 163 000 світлових років. Це робить її в три рази більшою, ніж наша галактика. У той час як у більшості дискових галактик є парна кількість спіральних рукавів, у цієї їх - три.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA показало, як виглядає зірка, яка сяє в мільйон разів яскравіше за наше Сонце. Її зображення вдалося отримати за допомогою обладнання космічної обсерваторії Hubble. Ця масивна зірка "застрягла" всередині міхура. Фахівці вважають, що в майбутньому вона може вибухнути, як наднова зірка. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже повідомляв про те, що до нашої планети на великій швидкості наближається великий астероїд під назвою 2016 AJ193. Вчені розповіли, що він максимально зблизиться з нашою планетою вже 21 липня. Стало відомо, яку відстань в цей момент буде між Землею і космічним каменем.