NASA показало своїх роботів на фоні марсіанської пустелі (ФОТО)

Робот NASA Perserverance зробив Селфі на тлі марсіанської пустелі

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) показало нове фото з червоної планети. Зображення було опубліковано на офіційному сайті відомства.

Ровер NASA Perserverance зробив Селфі на Марсі. У кадр також потрапив вертолітний дрон Ingenuity, і все це було зроблено на тлі марсіанських пусток.

Для отримання зображення фахівці використовували роботизовану руку марсохода, на якій встановлена камера WATSON. Вона призначена для фільмування крупним планом скель і деталей поверхні Марса.

У відомстві зазначили, що дане фото є найскладнішим, яке робив Perserverance. Знадобилися тижні планування, щоб запрограмувати складну серію експозицій і рухів камери. Вона складається з 62 кадрів, які фахівці склали в мозаїку. Фотографія була зроблена 6 квітня.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA показало на фото момент смерті зірки. На зображенні можна побачити як з вмираючого небесного тіла вивільняються шари газу на величезну відстань. Вчені розповіли, що чекає цю місцевість найближчим часом. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що швейцарські вчені виявили рідкісну екзопланету. Вони помітили її, коли проводили спостереження за двома іншими небесними тілами. На цій планеті є вода і вона перевищує розміри Землі в кілька разів. Її класифікують, як суперземлю. Астрономи розповіли про те, як далі будуть спостерігати за цією екзопланетою. Детальніше про це читайте в нашій статті.