NASA планує новий політ свого вертольота на Марсі: стала відома мета

Вертолітний дрон на Марсі зробить переліт, а після приземлиться в новій для нього локації

Американське національне управління з аеронавтики і дослідження космосу повідомило на своєму сайті про те, що вже наступного тижня вони хочуть зробити новий запуск свого вертольота Ingenuity на Марсі. Це буде вже шостий його політ.

У відомстві планують, що під час польоту вертолітний дрон зможе розвинути швидкість до 4 метрів за секунду і протриматися в повітрі більше двох хвилин. Потім відбудеться посадка в місці, яке до цього ще не стало ним досліджене.

Під час перельоту дрон зробить кілька фотознімків і стереозображень. Нові дані допоможуть подальшому просуванню марсіанської місії. На Землі їх зможуть побачити вже через день.

У NASA зазначили, що їхній марсохід не зніматиме на фото або відео політ свого дрона, як це було в минулі рази. У Perseverance будуть важливіші завдання. Ці дані будуть корисні для подальшої місії. Він буде готуватися до початку наукових місій на Марсі.

Для довідки: Ingenuity - це роботизований вертоліт-розвідник, який досліджує можливі цілі на поверхні червоної планети для подальших пересувань марсохода Perseverance. Це перший у своєму роді літальний апарат, який створений для активних польотів на іншій планеті.

19 квітня цього року марсохід здійснив свій перший політ на Марсі. Вертолітний дрон піднявся на висоту три метри і протримався в повітрі майже 40 секунд, а потім успішно приземлився.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як вчені з NASA "перенесли" людей зі своїх будинків прямо на Марс.

Також сайт інформував про те, що космічне агентство NASA запропонувало усім бажаючим зробити фото на Марсі.