NASA Ingenuity надіслав на Землю нові фото з Марса, які зачаровують (ФОТО)

Фотографії були отримані під час 11-го польоту Ingenuity

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) показало нові фотографії, які зробив вертолітний дрон на Марсі. Знімки були опубліковані на офіційному сайті відомства.

Безпілотний вертоліт NASA Ingenuity недавно завершив свій черговий політ над Червоною планетою, зробивши кілька знімків під час польоту. Поряд із фотографуванням валунів, піщаних дюн і скелястих оголень, поширених у районі Південного Сеіта кратера Джезеро, на кількох знімках зображений шестиколісний ровер NASA Perseverance під час його першої наукової кампанії.


Повідомляється, що 11 політ Ingenuity по суті був розроблений, щоб тримати його попереду марсохода. Він здійснює підтримку наукових цілей Perseverance, фотографуючи цікаві геологічні об'єкти з повітря.

Під час нового польоту Ingenuity летів зі швидкістю п'ять метрів за секунду. Йому треба було 130 секунд, щоб дістатися до свого восьмого аеродрому.

Планується, що з цього нового плацдарму вертоліт зробить принаймні один розвідувальний політ у геологічно інтригуючому районі Південної Сеіти.

Фото: NASA / JPL-Caltech

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці із NASA зафіксували з космосу одне з найсуворіших місць на Землі. Ця місцевість займає приблизно 30% площі Африки та є найжаркішою пустелею. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що космічний апарат спільної місії ESA і JAXA сфотографував "сестру" нашої планети з близької відстані. Повідомляється, що в цей момент між нею і космічним кораблем було всього 1573 кілометри. Детальніше читайте в нашій статті.