Головна Новини HI-tech космос Microsoft побудує хмарну мережу на основі супутників SpaceX
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft побудує хмарну мережу на основі супутників SpaceX

В умовах пандемії хмарні сервіси користуються все більшою популярністю

23 жовтня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Корпорація Microsoft співпрацює c компанією SpaceX Ілона Маска і іншими приватними компаніями, розширюючи свою платформу хмарних обчислень в космосі. Про це повідомляє Yahoo! News.

Microsoft побудує хмарну мережу на основі супутників SpaceX

Microsoft розширює платформу Azure

Партнерство дозволить Microsoft підключити свою платформу хмарних обчислень Azure до мережі супутників SpaceX на низькій навколоземній орбіті, надавши компанії Ілона Маска перевага в її боротьбі з конкуруючою хмарною платформою від Amazon Джеффа Безоса.

В цьому році в хмарних сервісів спостерігається сплеск попиту, оскільки все більше компаній використовують їх послуги для переходу на роботу вдома через пандемію COVID-19. В останні місяці Microsoft протестувала своє хмару Azure з супутниками в космосі, а в вересні представила своє підприємство Azure Space, яке задовольняє попит на космічні послуги з великим об'ємом даних.

Послуги включають в себе "прогнозування і відстеження стихійних лих, підвищення прозорості ланцюжків поставок, економічної діяльності та багато іншого", — йдеться в заяві компанії в нормативних документах США.

SpaceX, відома своїми багаторазовими ракетами і капсулами для астронавтів, нарощує виробництво супутників для Starlink, зростаючого угруповання з сотень супутників, що передають Інтернет, які, як сподівається Маск, принесуть достатньо доходів, щоб допомогти фінансувати міжпланетні цілі SpaceX.

Раніше в цьому місяці SpaceX виграла контракт на 149 мільйонів доларів на створення супутників стеження за ракетами для Пентагону. Це був її перший державний контракт на створення супутників.

Як повідомляло видання "Коментарі", близько половини співробітників Microsoft більше не повернуться в офіси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини