Марсіанське селфі: ровер NASA надіслав нове фото з червоної планети

Одна фотографія складається з 57 окремих зображень

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) показало селфі, яке зробив шестиколісний ровер Perseverance на червоній планеті. Знімки були опубліковані на офіційному сайті відомства.

Марсохід НАСА Perseverance зробив це Селфі над скелею на прізвисько "Рошетт" 10 вересня 2021 року в 198-й марсіанський день. На знімках можна побачити дві дірки в тому місці, де марсохід використав свою роботизовану руку для буріння зразків керна.

Є дві версії селфі: на першому зображенні Perseverance дивиться на скелі, а на другому - в камеру. Вчені відзначили, що кожна версія складається з 57 окремих зображень, які відправляються назад на Землю і вбудовуються в отримані селфі.

Фото: mars.nasa.gov.

Для створення даних знімків ровер використовував камеру під назвою WATSON на кінці своєї роботизованої руки довжиною два метри.

Фото: mars.nasa.gov.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені показали, як виглядає блискуче зоряне поле. Астрономи зафіксували його за допомогою космічної обсерваторії. Зоряне поле на знімках є кульовим скупченням під назвою ESO 520-21, що знаходиться в сузір'ї Змієносця недалеко від центру нашої галактики. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що фотографу вдалося сфотографувати рідкісне атмосферне явище в Ісландії. На знімках можна побачити явище, яке називається перламутровими хмарами. Фотограф розповів, що вони були видні протягом цілого дня, а це буває вкрай рідко. Він також зазначив, що сподівається в майбутньому знову стати свідком перламутрових хмар. Детально про це читайте в нашій статті.