Космонавти на МКС зможуть прати свій одяг

NASA розробляє порошок для прання в космосі

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) планує створити спеціальний порошок для прання, яким би змогли користуватися космонавти.

Як стало відомо, у відомстві вирішили знайти спосіб, як прати одяг астронавтів у космосі. В рамках експерименту зразки спеціального засобу для прання і засобу для виведення плям відправлять на Міжнародну космічну станцію, щоб протестувати його в умовах невагомості та обмеженої кількості води.

Основні труднощі полягають у тому, щоб зробити воду, яка використовується для прання, придатною для очищення, а потім - для пиття і готування. У разі вирішення цього завдання, в майбутньому можна буде заощадити на доставці вантажів у космос. Вчені сподіваються, що така економія їм допоможе в довгострокових місіях.

Наразі в астронавтів немає можливості для прання своїх речей. Їхній одяг швидко стає непридатним і викидатися за борт, де згорає в атмосфері Землі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що робот-вертоліт NASA Ingenuity зробив восьмий політ на червоній планеті. У відомстві розповіли подробиці про новий переліт, а також про те, чим безпілотник буде займатися в найближчі кілька місяців. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, коли американська компанія SpaceX збирається покрити всю планету своїм супутниковим інтернетом. Стало відомо, коли українці зможуть скористатися новою послугою, а також ціни на неї. Всі подробиці - в нашій статті.