Космічний апарат NASA зробив чарівний знімок Юпітера (ФОТО)

У цей час космічний корабель NASA Juno був на відстані 27 тисяч кілометрів над поверхнею Юпітера

Космічний апарат американського відомства NASA зробив чарівне фото найбільшої планети Сонячної системи. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Під час свого 36-го проходу над Юпітером автоматична міжпланетна станція NASA Juno відобразила разючий вигляд смуг хмар і завихрень у середньо-південних широтах газового гіганта.

У відомстві розповіли, що темний круговий вихор, який можна побачити ближче до центру зображення - це циклон, довжина якого становить приблизно 400 кілометрів. Колір у його центрі, ймовірно, є результатом низхідного вітру, який очистив хмари верхнього рівня, оголивши темніший матеріал внизу.

Цивільний вчений Брайан Свіфт використав необроблений знімок JunoCam, що проєктується у цифровому вигляді на сферу, щоб створити це зображення. Воно було повернено так, щоб північ опинився вгорі. Початкова фотографія була отримана 2 вересня 2021 року. На той час космічний корабель знаходився приблизно за 27 тисяч кілометрів над вершинами хмар Юпітера.

Фото: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS Image processing by Brian Swift

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що яскрава вогненна куля осяяла небо над США. Об'єкт помітили після старту місії SpaceX Crew-3 на Міжнародну космічну станцію. Американське метеорне товариство (AMS) повідомило про майже 400 спостережень вогняної кулі на сьогодні, при цьому деякі свідки могли одночасно спостерігати вогненну кулю і слід ракети SpaceX Falcon 9.

Також видання "Коментарі" писало про те, що вчені перетворили зображення туманності, що знаходиться на відстані сотень світлових років, у звук.