Головна Новини HI-tech космос Космічне "око": NASA показало фантастично красиве явище (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічне "око": NASA показало фантастично красиве явище (ФОТО)

Туманність була утворена з речовини вмираючої зірки

14 липня 2021, 15:39
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору показало, як виглядає планетарна туманність у сузір'ї Вовк. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці NASA в соціальній мережі Instagram.

Космічне "око": NASA показало фантастично красиве явище (ФОТО)

NASA показало туманність "Сітківка". Фото з відкритих джерел

Зображення було отримано завдяки космічному телескопу відомства NASA Hubble. На ньому можна побачити планетарну туманність під назвою "Сітківка". Вона була утворена із залишків речовини вмираючої зірки IC 4406.  

Ця планетарна туманність має високий ступінь симетрії — ліва і права сторони практично дзеркальні. На знімках видно незвичайну структуру з темних ліній, які виглядають як сітківка ока. Це і стало підставою для появи власного імені вказаної планетарної туманності — "Сітківка".

Ці темні смуги висококонцентрованого пилу і газу мають ширину близько 160 астрономічних одиниць (одна астрономічна одиниця — це відстань між Землею і Сонцем).

Колірна гамма показує різні концентрації трьох газів у цій туманності. На вказаному зображенні світло від атомів кисню відображається синім, водень показаний зеленим, а азот — червоним.

Через мільйони років від IC 4406 залишиться тільки білим карликом, який повільно остигає.

Космічне ”око”: NASA показало фантастично красиве явище (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASА показало на фото, як виглядає найбільший супутник Марса. За даними вчених, через кілька мільйонів років це небесне тіло вріжеться в червону планету або перетвориться у кільце, що складається з власних уламків. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що фахівці з NASA планують відправити на своєму новому космічному апараті послання для наших нащадків. Ще вони розповіли про те, куди буде відправлений цей апарат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини