Hubble зафільмував у космосі "Око Клеопатри": як він виглядає (ФОТО)

Спочатку "Око Клеопатри" здавалося астрономам планетами

Астронавти зняли дивовижну планетарну туманність під назвою "Око Клеопатри". Зображення було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії американського відомства NASA та європейської агенції ESA у соціальній мережі Instagram.

На опублікованій фотографії можна побачити планетарну туманність, яка також називається NGC 1535. Однак, як зазначили вчені, ця назва є невірною так, як раніше крізь перші телескопи ці об'єкти здавалися астрономам планетами.

Для довідки: фактично, планетарні туманності утворюються, коли зірка розміром приблизно з наше Сонце вмирає, видихаючи свої зовнішні шари в космос, а ядро ​​перетворюється на білий карлик.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що вчені вперше знайшли воду в далекій давній галактиці. Астрономи розповіли, що цей об'єкт утворився в ранньому Всесвіті під час реіонізації. Галактика знаходиться за мільярди світлових років від Землі. Завдяки потужному телескопу, розташованому в чилійській пустелі Атакама, фахівці виявили воду, а також окис вуглецю в даній системі. Ці компоненти дуже важливі для життя. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" писало про те, що в NASA дали голос двом барвистим туманностям, що розташовані за 160 тисяч світлових років від нашого будинку. Одна з них є розплідником для зірок. Різні кольори цих об'єктів обумовлюються різною температурою, а також складом у хмарах газу та пилу. Фахівці обробили ультразвуком отримані дані та представили їх у звуку. Докладно про це читайте в нашій статті.