Hubble показав народження зірки в нашій галактиці: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble сфотографував нову зірку в нашій галактиці

Вчені зафіксували народження нової зірки. Знімок був опублікований на офіційній сторінці американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) в соціальній мережі Instagram.

Дані були отримані завдяки космічної обсерваторії Hubble. Телескоп сфотографував народження зірки оповитою плащем з пилу і газу. Небесне тіло викинуло в навколишнє середовище надгарячі матеріали.

Ця зірка знаходиться не в далекій-далекій галактиці, а прямо всередині нашого Чумацького Шляху. Hubble спостерігав цю подію в інфрачервоному світлі, що дозволило йому зазирнути крізь газ і пил, що оточують формується зірку, і отримати чітке і барвисте зображення.

Вчені відзначили, що такі молоді зірки будуть ідеальними цілями для нашого майбутнього космічного телескопа NASA James Webb. Він буде мати ще більшу довжину хвилі інфрачервоного випромінювання, щоб заглядати глибше у Всесвіт і фіксувати освіту галактик.


Фото: NASA

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що вчені отримали докази існування першої планети, яка обертається відразу навколо декількох світил. Вона може знаходитися в системі GW Orionis, що в сузір'ї Оріона. Астрономи вже давно спостерігають за нею, через те, що вона має великий планетарний диск зі зміщених кілець.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що космічний апарат Європейського космічного агентства надіслав перші фотографії найближчій до нашій зірці планети. У момент створення зображення зонд перебував в декількох тисячах кілометрів від поверхні об'єкту. Вчені зафіксували частину північної півкулі планети.