Головна Новини HI-tech космос Астрономи виявили дві унікальних екзопланети
commentss НОВИНИ Всі новини

Астрономи виявили дві унікальних екзопланети

Вчені припускають, що на виявлених планетах може існувати життя

26 червня 2020, 14:21 comments1032
Поділіться публікацією:

Астрономи виявили дві супер-Землі навколо зірки Gilese 887, яка знаходиться приблизно в 11 світлових роках від нашої планети. Дві екзопланети називаються Gilese 887b і Gilese 887c. Вчені стверджують, що вони можуть "потенційно містити життя". Супер-Землями називають планети, маса яких вище, ніж у Землі, але істотно нижча, ніж у Нептуна і Урана. Астрономи, очолювані Сандрою Джеферс з Геттінгенського університету в Німеччині, опублікували нове дослідження про ці экзопланети в журналі Science.

Астрономи виявили дві унікальних екзопланети

У журналі докладно розповідається про нове відкриття цих двох супер-Земель, що обертаються навколо найяскравішої зірки, "червоного карлика" GJ 887. Це відкриття є величезним стрибком в пошуку, мета якого з'ясувати, чи не самотні ми у всесвіті. Можливо, найбільш захоплююча річ в цих двох нових супер-Землях полягає в тому, що вони лежать поруч з жилою зоною "червоного карлика", де вода може існувати у рідкому вигляді. Вчені відзначають, що ці нові планети можуть мати товщі атмосфери, ніж Земля, і потенційно містити життя.

Грунтуючись на своїх висновках, астрономи стверджують, що дві екзопланети мають короткі орбіти, всього 9,3 і 21,8 дня. Це вказує на те, що дві супер-Землі рухаються швидко, навіть набагато швидше ніж Меркурій. Вчені також оцінюють температуру Gliese 887c в близько 70 градусів за Цельсієм.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запустить найбільший телескоп для пошуку інопланетного життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини