Астронавти на МКС показали, як виглядає з космосу потужний ураган "Іда" (ФОТО)

"Іде" привласнена четверта категорія з п'яти можливих

Бурхливий ураган під назвою "Іда" зафільмували з космосу. Знімки були опубліковані французьким астронавтом Томасом Песке на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Нові фотографії були зроблені з борту Міжнародної космічної станції (МКС). Томас в пості зі знімками зазначив, що подібні потужні урагани все частіше відбуваються на нашій планеті, завдаючи все більше шкоди.


Фото: Thomas Pesquet, Twitter

Відзначимо, що через негоду в американському штаті Луїзіана понад мільйон будинків виявилися знеструмленими. На цей момент вже відомо про одного загиблого.

Для довідки: ураган "Іда" сформувався в Атлантичному океані і тепер обрушився на узбережжя Луїзіани (США). Йому присвоєно четверту категорію з п'яти можливих. Пориви вітру досягають швидкості 240 кілометрів на годину.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що ураган "Іда" дістався до Нового Орлеана. На півдні Сполучених Штатів Америки бурхливий ураган вже зніс дахи, зруйнував будинки і позбавив людей електроенергії. У штаті Новий Орлеан знеструмлено виявився ціле місто. У ньому працюють генератори електрики, тому що лінії електропередач порвав сильний вітер. У місцевій адміністрації зробили запаси їжі і продуктів. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що NASA показало з космосу, як ніч перетворюється на день. Знімок був зроблений астронавтами з борту Міжнародної космічної станції, коли вона перебувала на орбіті у 263 милях над південно-східним узбережжям Бразилії в точці орбітального сходу сонця. Детальніше про це читайте в нашій статті.