Головна Новини HI-tech космос Араби вперше заявили про свої претензії на Червону планету
commentss НОВИНИ Всі новини

Араби вперше заявили про свої претензії на Червону планету

Перша в історії арабська місія на Марс стартує в липні

9 червня 2020, 16:11 comments1275
Поділіться публікацією:

Перша арабська космічна місія на Марс готується до запуску протягом декількох тижнів. Заправка повинна розпочатися наступного тижня. Потрібно сім місяців, щоб пройти 493 мільйони кілометрів і досягти орбіта Марса, щоб посилати нові дані про його клімат і атмосферу.

Араби вперше заявили про свої претензії на Червону планету

Зонд залишиться на орбіті Марса протягом всього марсіанського року, 687 днів, щоб зібрати достатньо даних. Один політ навколо Марса буде займати 55 годин. На брифінгу в понеділок науковий керівник програми Сара Аль-Амірі сказала, що проект повинен стати серйозним стимулом для молодих арабських вчених почати кар'єру в космічній галузі.

Роботизований корабель під назвою Amal, що означає "Надія", повинен вилетіти з віддаленого японського острова Танегасіма під час вузького вікна запуску 14 липня. Приведений дії японською ракетою, він буде нести три типи датчиків для вимірювання складу атмосфери Марса.

До них відносяться багатосмугова камера високої роздільної здатності для вимірювання пилу і озону планети. Другим буде інфрачервоний спектрометр для вимірювання нижньої атмосфери, розроблений спільно з Університетом штату Арізона, одним з трьох американських університетів-партнерів проекту. Третій датчик буде ультрафіолетовим спектрометром для вимірювання рівня кисню і водню.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай вперше відправить космічний зонд на Марс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини